Никаква надежда, Пишман бизнесмени
няма прокопсия редят правилата,
за народ потънал с фалшиви промени,
в страх и простотия! омайват тълпата.
Слави шоумени Пишман патриоти
и разни абдали сеят страх и злоба –
качва без да мисли Левски, Яне, Ботев
на пиедестали. се обръщат в гроба.
Иска да е бързо, Всеки тук е гений!
гледа да е лесно – Ех! Родино мила,
мишкува на лево, „юрод неразумний”
мишкува на десно. пак си народила!
Гледа завистливо
към пътя направо, ноември, 20016г.
там са по-богати,
ама бачкат здраво.
Пазят си страните,
не търпят разруха,
но мислят с главите,
а не със търбуха.
Всеки тук е умен,
от всичко разбира –
за какво не знае,
ама протестира.
Руши и нехае,
на хитрец се прави –
хленчи, все не знае
кой ще го оправи.
Келепирец търси –
намира туй, дето
може да намери
под вола телето...
Някой си говори,
никой не го слуша,
друг пък сам си спори –
да става става джумбуша!
© Ваня Иванова Всички права запазени