15.06.2019 г., 20:34 ч.

Прости ми сине 

  Поезия » Гражданска
662 1 0

Прости ми сине

 

На своя син какво ще завещая?

Едва ли ще се свърши с мен светът?

Ще му е трудно! Много трудно, зная,

но длъжен е да следва своя път!

Дали ще бъде роб на суетата

или ще е борец или герой

опълчил се със гняв срещу тълпата

това ще го реши самият той!

Това, което трябваше му дадох:

бащина любов и бащин дом.

Да бъде горд дори когато страда!

Глава да вдига даже след погром!

Прости ми, че си тръгнах ненадейно

но тъй съдбата ми го пожела!

А ти живей! И следвай неизменно

моите съвети и слова!

Бъди щастлив и Господ да ти дава

сили та напред да продължиш!

И запомни, че трябва да прощаваш,

защото утре можеш да сгрешиш!

Прости ми, но животът продължава!

Живей го ти тъй, както си решил!

Понякога на гроба ми оставяй

цветя! И моля те, недей плачи!

 

15.06.2019 г.

© Георги Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??