16.11.2005 г., 23:51 ч.

Просто жени 

  Поезия
829 0 3




Когато не ни обръщат внимание,
изпадаме в ужас, огромно страдание,
че може би са ни изоставили,
а те просто били ни позабравили.

Да, ние жените сме създания суетни,
прелъстителки жарки или безумно кокетни.
С лица нежни и мили,
вежди изписали, мигли извили,

устни ярко начервени,
винаги цъфтящи, засмени.
Но чуем ли дума груба,
ахваме от възмущение и почуда.

Но изправяме гордо глави,
нали са ни учили да бъдем корави.
Не позволяваме сълзи да заблестят по лицата,
не разрешаваме да ни раняват сърцата.

Ту сме учудващо силни,
ту нежни и любвеобвилни.
Ала оставаме си ние жени
и чакаме принца на нашите мечти.

"А принцовете, толкоз малко"
- въздъхваме ние "Е, жалко"!

© Н Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • хихи самата истина!
  • Много хубав стих... наистина жените сме толкова сложно устроени!
  • Мерси!!!Опитах се да вложа и малко хумористичен елемент, незнам дали съм успяла.Благодаря за вниманието, много го ценя!!!
Предложения
: ??:??