21.06.2020 г., 22:09 ч.

Просто Любов 

  Поезия
626 5 14

И понякога малка любов

неусетно ти хваща ръката -

мълчалива. Уж е просто любов,

а пък стопля до лято душата.

 

И смалява големия свят

до три удара на сърцето в минута,

до звезди две, които не спят,

до сребриста луна полубудна.

 

От мастилено черна нощта

прекроява в ефирна завеса.

Мислите разпилява така,

че дори да не знаят къде са.

 

Чак морето побира в очи.

На широко разстила земята.

И създава небе, и лети,

нежно стиснала само ръката.

 

И понякога тази любов

разцъфтява на цвете, едничко.

Ей така... Уж е малка любов -

капчица в океан.

                                А е всичко...

© Деа Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??