1.07.2022 г., 23:13 ч.

Просто мъж 

  Поезия » Друга
756 12 10

Свирка си нехайно песен птича,
загорял до златно, полугол.
Не една жена ще го обича,
заради целувки с вкус на сол.

Той ги гали с маковата нежност
съмне ли – отлита, с вятър тих.
Влюбват се, до болка, неизбежно,
юли е тъга от летен стих.

Той лежи в тревите и ги чака
без адрес и дом е – бонвива̀н.
Стихове чете, почти разплакан,
идва и си тръгва непозван.

Щом пристигне август зад превала
и щурците млъкнат изведнъж.
Ще заспи тъгата премаляла,
Ех, неверен юли... Просто мъж.

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??