Пространството на твоята душа
на Нели
Пространството е красота.
Пространството е кръгозор.
Пространството е свобода.
Пространството не е затвор.
Пространството е мойта самота!
То е вселенската безкрайна яма.
Пространството е светлина,
изчезваща когато теб те няма.
Пространството е мисълта.
Пространство е света голям
Пространството е тишина.
Пространството е нявга с параван.
И ако със сила паравана махна,
и долетя при теб на огнени крила,
и когато мило, нежно те прегърна,
и в обятията мои, тебе отвлека,
една легенда стара ще се сбъдне, и
ПРОСТРАНСТВОТО на твоята душа,
душата моя с НАДЕЖДА ще изпълни,
и на двама ни ще върне ЛЮБОВТА!
- - -
Ivaylo Atanassov
05.02.2006 (04.30 h)
Senftenberg - Germany
© Ивайло Атанасов Всички права запазени