7.12.2012 г., 19:27 ч.

Просяче 

  Поезия » Друга
434 0 0

Веднъж както си вървях,

загледан там в далечината,

едно детенце аз съзрях,

проблясък в тъмнината.

 

С две протегнати ръце

и поглед тъжен, но човешки,

с примряло сърчице

от изпокъсаните дрешки.

 

Седнало бе то да проси,

хляб, стотинки, каквото има,

и не задаваше въпроси,

стига да изкараше и тая зима.

 

И поспрях, приседнах малко,

сълзи ми заблестяха в очите

и мислех си: Колко е жалко 

да убиваме на децата мечтите.

 

После станах и оставих му парички,

тръгнах си, а то ми рече 

с насълзени, грейнали очички,

благодаря ти, благодаря ти, човече!

© Илия Левков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??