6.03.2013 г., 23:03 ч.  

Противостояние* 

  Поезия
1027 0 25

Едно огромно слънце

а отсреща новата луна

спомен за хълми познати

на една жена

и хоризонта между тях

потънал в пропастта на звездната нощ -

водопад на живота

на стада препускат годините

върху дремещи музи

и безброй разхвърляни обятия

натам се носят всички хвърчила

ръце и погледи -

безкрайни речни корита

и онази същата жена

беше я видял в най-краткия си миг

сега е тук

с тишината на мълчаливите птици

с изнемогата

на плаващи в безветрие платна

вълни и мелници

разбиха всичко на звезди

 

Задава се най-дългият ден

 

 

*Навремето се впечатлих силно от сюжета на филма "Отклонение" и играта на двама големи  актьори. Това стихче е плод на обзелите ме тогава емоции.

© Христов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??