23.04.2009 г., 8:40 ч.

Провикнато, кръчмарско 

  Поезия » Друга
620 0 16

Кръчмарю, шепа тишина!
И тя - във нея.
Да седне в ъгъла - сама.
И аз - да пея!

Кръчмарю, жив да си, налей!
И се дръпни, махни се!
Не пускай музика, недей -
виж, тя ми се усмихва!

Не се хили, кръчмарю, знам
ти лигавите мисли.
Цар си на мръсното, но там -
в душата ми - е чисто.

Съм в царството ти мръсно тук.
Но там - се пази.
Там няма право никой друг!
Освен - онази.

Брътвеж: жена, като жена.
И е така - и не е.
О, тя е, тя е - тишина,
в която ще запея.

И кой виновен, че светът,
вън някъде останал,
не чува цяла песента,
а името ú само?

© Райчо Русев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??