Прозорецът
Зад прозореца, листата,
разстлали са килим във парка.
По-надолу сред тълпата,
виждам детската пързалка.
Деца се гонят, чуруликат,
като пиленца в гората
и седя, и се отронва,
една сълза зад очилата.
Прозорецът е огледало,
на детството ми, онзи Рай...
днес във тяхното начало,
виждам моя край.
Авт. Весо: 18.11.2019г.
© Веселин Христов Всички права запазени