6.06.2017 г., 23:01 ч.

Психодрама 

  Поезия
621 4 6

 На Р. С. А.

Остави на сцената актьорите,
да играят тежките си роли.
Гледай как през маските говорят си
и мълчи. Такъв е режисьорът.

Просто се усмихвай зад завесата –
вече разяснил си правилата.
Ти си диригентът на пиесата,
но и персонаж извън играта.

Виждаш през сюжета си живота им
с всичките товари, дефицити...
Сменяй през минута оборотите,
смело скачай в мислите им скрити.

И познал сълзата зад театъра,
отпусни се – не е твоя – дишай.
Тя поема своя път по вятъра,
ти си я видял, да я опишеш.

© Вики Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??