1.07.2007 г., 8:45 ч.

ПТИЦА 

  Поезия
567 0 0
 

              ПТИЦА

ТИ МЕ МИСЛИШ НЕВЯРНА
И СПОСОБНА НА ПОДЛОСТ.

КАК ТАКА? ОБЯСНИ МИ ДОБРЕ!

ПРЕЗ САМОТНАТА ВЕЧЕР

НАРАНЕНАТА ГОРДОСТ

ТЕ ПРЕВРЪЩА В КИПЯЩО МОРЕ.


А ДОБРЕ МЕ ПОЗНАВАШ -

НЕ ПОНАСЯМ РЕШЕТКИ,

ДАЖЕ МИСЛЕНИ, И ОСОБЕНО ТЯХ!

ИСКАМ ПАК ДА СМЕ ДВАМА,

НО В ГНЕЗДО, НЕ ВЪВ КЛЕТКА!

ИМАШ МЕН, ОТ КАКВО ТЕ Е СТРАХ?


ОСТАВИ МЕ СВОБОДНА

СРЕД ЦВЕТЯТА ДА ПЕЯ!

КАТО ЗНАМ, ЧЕ МЕ ЧАКАШ ДОМА,

МОЖЕ ДЪЛГО ДА СКИТАМ

ДА ЛЕТЯ И СЕ РЕЯ,

ПРИЗОРИ ЩЕ СЕ ВЪРНА САМА!


НЕ ЗАКЛЮЧВАЙ ВРАТАТА

НА СЪРЦЕТО СИ НЕЖНО -

С ТВОЙТА ОБИЧ ЛЕТЯ ПО СВЕТА.

ПРЕЗ МОРЕ ДА ОТИДА,

ЩЕ СЕ ВРЪЩАМ С НАДЕЖДА,

ЩОМ МЕ ЧАКА ПРИ ТЕБ ЛЮБОВТА!

© Теменужка Маринова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??