16.10.2011 г., 23:38 ч.

Птицата - Фантазия 

  Поезия » Любовна
644 0 3

Пожелай си цялата Вселена,

поискай звездите да блестят само за теб,

поръчай на Водата да ти довлече копнеж,

от огъня си вземи изпепеляващи мигове,

погледни Луната, за да видиш тишината,

целуни Земята, защото със сладост е богата тя,

помахай на Вятъра - страст да ти довее,

от Скалите си вземи опора,

а Орлите сами смелост ще ти дадат,

открадни си ухание от жълта роза,

а от слънчогледи – грейнали очи.

И много важно е - помни! Слънцето помоли!

Да ти изплете от лъчи - Криле

и със Светлина да те облече!!!

После си купи всичко останало...

И така озарен и пременен – за път се приготви!

Аз съм някъде във Вселената.

Къде съм?! - Ти знаеш много добре.

Чакам  Птицата - Фантазия,

при мен да долети, изпълнена с мечти,

с радост в сърцето си да я приютя,

със семена – животворни да я нагостя,

с целувка златна да я позлатя

и Любов - светлинна да ù подаря.

 

© Ирена Дочева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??