28.05.2010 г., 14:59 ч.

Птича песен... 

  Поезия » Друга
619 0 1

Вчера, щом си лягах,

не затворих прозореца

и при мене влезе на птиците песента.

Не спах цяла нощ

и слушах цвърченето.

Уморено и с обич сбогувах се с пролетта.

 

И си спомнях за други пролети и лета.

За други птици; за други неспоменати слова.

За други неща ненаправени; други мисли

неказани; за други чувства,

непризнати все още.

 

Но изведнъж песента им неочаквано спря.

Може би птиците вече заспаха.

И аз трябва да спя.

 

(А може би просто отлетяха...)

© Сюзън Смърт Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??