11.02.2017 г., 17:31 ч.

Птиче мълчание 

  Поезия » Пейзажна, Философска, Оди и поеми, Друга
406 1 3

Тихо, тихо -
птиците не говорят;
те пеят; мълчат.
От чиста тишина направени -
идват, за да мълчат.

 

Тихо, тихо! Остави ги.
Птиците не говорят,
те пеят, мълчат.
В самата си тишина
те шептят.


Недей ги докосва,
недей ги поглежда дори -
ще се сринат, щом зърнеш ги.

 

Замълчи.

Купи си един
момент тишина.
Ослушай се за момент -
чуй птичата тишина.


Птиците не говорят,
те пеят; мълчат.
И в самата си тишина,
те рушат.


Недей ги докосва,
недей ги поглежда дори -
ще изчезнат мигом,
песента им ще се сломи.

 

Тихо, тихо!
Птиците не говорят -
те пеят; мълчат.
От чиста тишина направени,
идват за да мълчат.


В тъмния проблясък, един
стон се отдели.
И къде изчезна ?
Той навярно се покри.
Не говори. Купи си един
момент тишина.


Птиците не говорят,
те пеят, мълчат.
И в самата си тишина,
те рушат!

© Нина Чалъкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??