21.01.2012 г., 4:58 ч.

Пулс 

  Поезия » Друга
596 0 1

Дъх, Душа и Съвест

се спречкват със противници - със бесове,

не влизат в спорове излишни

със враговете на невинните - от векове.

Заложници на завист и омраза,

те баластра са, и стръв - за всички,

а после ги захвърлят на бунището,

след малко се отърсват от проказата - пак чисти.

Усещайки света - наклонен,

жертват се, без страх, за да смирят народите,

и звяр ще дойде - безпардонен,

и с кръв ще се опита да залее всички Порти...

 

И ние с тебе ще сме там

... или били сме и преди - светът е огледало,

но Той ни пита с поглед прям -

ще можем ли да Ги запазим - във единно цяло. 

© Веселин Динчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • "И ние с тебе ще сме там
    ... или били сме и преди - светът е огледало..."
    Не възможно е да съм по-съгласен с Вас.
Предложения
: ??:??