2.09.2023 г., 17:40 ч.

Пясъчен часовник 

  Поезия » Друга
238 1 2

Секунди – песъчинки

в пустинята на времето,

отронват със въздишки

минутите по хребета

 

на всеки ден препускащ.

И избеляват цифрите

в часовника, пътуващ

с керван на бедуините.

 

Придърпват часовете

с въже живота пясъчен.

И дюни вековете

подпират с дребно камъче –

 

от изворчето взето,

клокочещо в безвремие

в оазис на сърцето

с надежда за спасение.

 

И пълна с пясък чаша

съдбата пак налива ми.

Мираж ли е Акаша

на времето в пустинята?

© Диана Фъртунова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??