18.11.2008 г., 21:57 ч.

Пясъчен замък 

  Поезия » Пейзажна
872 0 2

Стихотворението е създадено вдъхновено от песента на Wakeshima Kanon - Suna no Oshiro в нейния Orgel Version. За да може и други да вникнат в духа на стиха и песента предлагам и линк към нея.

http://www.bgshare.com/389625/Wakeshima Kanon - Suna no Oshiro (Orgel Version).mp3

 


Пясъчен замък

 

 

 

Навивам наново кутийката

и моля се никога да не спре...

 

 

Под прозореца, загледана в снега,

толкова бял, нежен и някакси самотен.

Спомням си онова лято и онзи пясъчен замък,

който направих на брега на морето.

Смехът и слънцето са някъде далеч сега,

изчезнаха със замъка под повея на вятъра.

 

 

В свят на мрак, в свят на тишина,

остана ми само тази тиха мелодия,

този малък спомен за смях и любов,

който някога живееха в мен.

Една самотна мелодия под нощното небе,

това е всичко останало в мен.

Изпълнена под небе, заменено от бели снегове.

 

 

И така ми се искаше да продължи...

Но дори тази мелодия си има своя край.

© Диляна Неделчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Не знам защо , но си мисля , че много хубава и интересна песен ще се получи от твоя стих ! Поздрави !
  • И на мен ми се иска да продължи ....
Предложения
: ??:??