Стихотворението е създадено вдъхновено от песента на Wakeshima Kanon - Suna no Oshiro в нейния Orgel Version. За да може и други да вникнат в духа на стиха и песента предлагам и линк към нея.
http://www.bgshare.com/389625/Wakeshima Kanon - Suna no Oshiro (Orgel Version).mp3
Пясъчен замък
Навивам наново кутийката
и моля се никога да не спре...
Под прозореца, загледана в снега,
толкова бял, нежен и някакси самотен.
Спомням си онова лято и онзи пясъчен замък,
който направих на брега на морето.
Смехът и слънцето са някъде далеч сега,
изчезнаха със замъка под повея на вятъра.
В свят на мрак, в свят на тишина,
остана ми само тази тиха мелодия,
този малък спомен за смях и любов,
който някога живееха в мен.
Една самотна мелодия под нощното небе,
това е всичко останало в мен.
Изпълнена под небе, заменено от бели снегове.
И така ми се искаше да продължи...
Но дори тази мелодия си има своя край.
© Диляна Неделчева All rights reserved.