25.01.2015 г., 13:37 ч.

Пясък в очите ми 

  Поезия » Друга
361 0 1

Мед си... мажа те на филия,

преглъщам те бавно на хапки...

сладък си... разпилявам се, после се събирам...

Загорча ми... от самотата е.

А беше толкова вкусен...

 

Пясък в очите си

незнайно от коя пустиня долетял,

педантично ми попиваш сълзите

боли ме... не виждам.

 

Бряг си скалист,  непристъпен.

Катеря те... стръмен си...

трудно ми,  е колената ме болят

уморена съм... давя се в нищото...

няма ме, но защо съм толкова щастлива?

 

Енергия си... сребриста плазма...,

следваш ме... ту ставаш огромна,

ту малка колкото пламък на свещ...

винаги си с мен, а не мога да те докосна...

Смазващо е...

 

Длето си, дълбаеш на дълбоко в душата ми.

Боли... временно е само докато изваеш истината.

Подаряваш ми я такава - една съвършена

без забележки... после си тръгваш... завинаги.

 

Черно бял клавиш си,

докосвам те, не познавам нотите,

натискам клавиша... студен си,

но чувам най-съвършения звук!

 

Вулкан си... разгневен, изгарящ...

Аз съм скала... от най-твърдите.

Помиташ ме, изпепеляваш ме... няма ме.

 

Грях си, непорочен заченат с любов,

истина си раздиращо грозна , погубваща,

сълза си солена,  но толкова чиста...

смях си... тъжен, загадъчен смях.

 

Криво огледало си, оглеждам се в теб.

Виждам се грозна, повяхнала.

Педантично се разнищвам нишка по нишка,

уморена съм и уплашена...

 

Безплътен си, нереален,

а си ми толкова близък.

Сън си... божествен,  примесен с кошмар...

 

 

© Неземна Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Подкрепям казаното от Анелия. Краткостта е една от характеристиките на таланта...

    По форма е образец за свободен стих, който често се бърка с вертикалната проза.
    Поздравления за постижението!
Предложения
: ??:??