26.06.2013 г., 20:01 ч.

Пълнолуние 

  Поезия » Пейзажна
836 0 5

Тази вечер всички кучета са будни.
Общуват си със звездния керван.
Луната наедряла, като трудна,
е опнала корема си без свян.

 

Как искам да заспя! Ще се разплача.
Уж преброих овце непреброими.
Сънят ми, върху пеперудени клепачи,
един дъх близък, но неуловим е.

 

И ето, че съм нереална. Мътна.
Под месеца се сгушвам като коте.
“Хей, този миг във своята безплътност
не е ли същината на живота?”

 

03.06.1996

© Мария Иванова Фьон Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??