30.07.2007 г., 14:55 ч.

Пълномаслено ( Призма 43) 

  Поезия
478 0 4
"Как прегръщаме Европа -
беден ли си, дядо Попе!"
Cancer Pagurus (Paur)

Пълномаслено

Поглеждам телевизора -
близачи разни ми редят,
че наш'то мляко не го бивало?!
По Европейски трябвало (И него!) да скроят.
*
И като на шега през мен прелитат
от степите задъхани реки...
Кобилешко е млякото! Не питат,
кои са били моите Деди!
*
Много му било маслото?!?
(И вЪлната им пречи - знам!)
Не!
Не ги искам във ГетОто!
Да си седят във Рая! Там!!!

18 Януари 2004, Ломбо Есте, Виетнам

© Симеон Дончев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??