30.11.2010 г., 13:31 ч.

Пъпчица щастие 

  Поезия » Философска
787 0 16

           Идеята разпуква се...

Божествен миг -

задъхано се втурваш

 и няма ден и нощ,

работиш без умора,

 премисляш,

 прецизираш,

 детайлите изпипваш,

но стигнеш ли до края,

не те блазни теб Рая.

Върхът същинска смърт е,

щом не откриеш друг,

от него по-висок...

В стремежа

щастие намираш,

а не съзреш ли път,

ти, неусетно,

някак си умираш...

© Росица Танчева Всички права запазени

Авторът е забранил гласуването.
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??