29.02.2016 г., 18:20 ч.

Първа среща със морето 

  Поезия » Философска
213 0 0

Първа среща със морето

 

Когато бях на двадесет години,

морето аз за първи път видях,

 брега, вълните му, водите сини!

От морско слънце бях огрят!

 

За първи път чух неговата песен

и спора на водата и брега

и бурите в които бях унесен

и в светлата романтика в нощта.

 

За  първи път във лунните пътеки

съзрях палатите на любовта

и в нощните прегръдки меки,

едва сега  и аз открих света!

 

Търси ти тука свойта половинка!

Във тия пясъци  и в пищната тълпа.

В такива нощи може да не спинкаш,

но да си яхнал някоя мечта!

 12.02.2015г.София

 

 

© Hristo Slavov Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??