27.09.2020 г., 18:02 ч.

Първата есенна мъгла 

  Поезия » Пейзажна
217 0 1

 

Първата есенна мъгла...

 

Май се Времето смени́ –

плод остана не откъснат;

и по нашите земи –

мръква рано, съмва късно...

 

А щом първата мъгла

падне с дребен дъжд донесен –

значи вече е дошла

сива подранила Есен...

 

И зад стръмния баир

чака Северният вятър –

сам готов надлъж и шир

да се плъзне над земята...

 

Рано идва Есента

при лозя не дообрани

и се вият на ята

шумни и тревожни врани.

 

С интуиция за стрес

(в птиците не закърняла)

враните усещат днес

времето, че се разваля...

 

А понеже със криле́

те общуват си с простора –

Северните ветрове

срещат в полет без умора...

 

Падат първите слани́

и оклюмват се цветята,

и са тъжни в тези дни...

... А зад ъгъла е лятото...

 

В тази есенна мъгла –

без да знае: кой да люби

днес самотна би могла

и любов да се изгуби...

 

С не долюбена любов

в предстоящите раздели,

а в мъглата няма нов

път в стеснените предели...

 

... И каквото да решиш –

по космичните закони

няма как да подмениш

сменящите се сезони...

 

27.09.2020.

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??