5.05.2015 г., 20:17 ч.

Първият ден на Мира 

  Поезия » Гражданска
383 1 2

13.04.2015

Мария Събева

 

     Първият ден на Мира

 

Първият ден на мира – една мечта,

изстрадана и извоювана с цената

на милиони жертви по света.

Ден на Европа! Ден на Радостта!

 

Седемдесет години оттогава,

но радва ли ни траен мир?

Терорът на „Ислямската държава“

заплашва ни сега безспир.

 

Джихадът се модернизира

и армията му нарасна.

Чрез интернет бойци събира

и за война зове опасна.

 

Война подмолна и коварна

мира световен застрашава.

Ще трябва политика отговорна

в света и в нашата държава.

© Мария Събева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Мирът - Вечната илюзия на човека...
  • Поздравявам те, Мария




    Поздравявам те, Мария!С творбата си повдигаш много важен проблем!
    От всякъде ни дебнат заплахи.Добре е, че тръбиш за тези опасности.
    Поздравявам те за гражданската ти съвест! Лека вечер!
Предложения
: ??:??