17.07.2008 г., 11:38 ч.

Първият път 

  Поезия » Любовна
1068 0 4

Беше красива, леко хладна нощ,
вятърът подухваше,
небето плачеше леко,

двамата стояхме сгушени в себе си
и чакахме заветния момент.

Бутилка вино на масата стоеше
и няколко красиви свещи,
и всичко беше някак съвършено
почти, уви, не чак до там...

Часовникът не спираше да трака,
както и нашите сърца
и думите си ляхме монотонно,
като някоя река.

Времето безмилостно хвърчеше,
но някои от нас не бързаха - нали?
Защото знаеха,
че това беше последната близост
от тук нататъка - уви...

Всичко беше тъй прекрасно,
като във игрален филм,
сладко, страстно и опасно,
като в лек игрален филм.

Стояхме в себе си и бяхме тъжни.
защото минало за нас не ще има вече,
отиваме във новия свят
при истинските хора с проблеми.

И почнахме,
и спирахме,
тъжахме,
но не се отказахме,
продължавахме
и всичко беше толкова красиво...

А после,
часовникът безмилостно ни раздели,
остави ни сами със тази страст,
без да можем с никой да я споделим.

Бил съм с доста преди теб,
но с тебе беше уникално,
за пръв път почувствах тръпката - уви...

А сега теб те няма,
никога те е нямало до мен,
сърцето ми не плаче...
много сълзи е проляло преди това,
но се е свило, отново ранено,
като всяко пето пребито дето по света...

Силен съм бил винаги, а пред теб съм слаб,
от нищо не ме беше страх до сега...
страх ме е, че си отиваш,
страх ме е, че не мога да те спра...

 

© Илия Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • ех Илийка, винаги си бил добър!
  • Всеки истински мъж, трябва да има жена пред която да се страхува...
    Това отваря още толкова страници от душата му!!!
    Прекрасен стих!!!
  • Когато много искаш нещо или някой място за страх няма!!!Решителност,борбеност и търпение трябват!Нищо няма да спечелиш,ако се свиеш в черупката си да страдаш!Така няма да я спреш!!!Много хубаво е написано!Буря от чувства!Браво
  • страхът не е любов!
    от мен го запомни
    с обич! Нел
Предложения
: ??:??