15.09.2009 г., 22:51 ч.

Първокласник 

  Поезия
2070 0 6

     (на внучето ми Марти... за първия учебен ден)

 

Ех, днес е празник, септемврийски ден красив

и Марти ученик е днес  щастлив!

Очите  греят... чантата  тежи,

за тебе, внуче мило, почват  други  дни...

 

Бие вече весело учебният  звънец,

нека да си ни прилежен хубавец!

Ученолюбив и със търпение

нека усвояваш всичко с умение.

 

След време след теб в познание ще тръгнат

и Борито, и Ники някой ден...

Ще водиш, знам, с опита  велик

и ще бъдеш най-прилежен ученик.

 

Книгите са, Марти, ценен, ценен дар,

затова учи с много хъс и жар!

Науката е слънце, незнанието  мрак...

Труди се упорито, Марти, просто няма  как!

 

 

С много обич и пожелание за успех,

попътен вятър, здраве и късмет!

© Елена Калчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??