6.10.2009 г., 14:59 ч.

Първокласник 

  Поезия » За деца
942 0 1

(На сина ми Светослав)

 

Колко съм щастлив,

че съм вече първокласник!

Във ръцете си държа

книжка нова и прекрасна.

Но какво ли пише в нея?

Аз не зная.

Обещавам да напиша

първо думичката "мама".

И, когато аз науча

всички буквички засмени,

мило братче, ти ще дойдеш

най-напред при мене.

Ще ти прочета тогава

книжката чудесна.

И ще разбереш самичък:

четенето било лесно!

 

15.09.1994г.

София

 

© Ваня Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??