(На сина ми Светослав)
Колко съм щастлив,
че съм вече първокласник!
Във ръцете си държа
книжка нова и прекрасна.
Но какво ли пише в нея?
Аз не зная.
Обещавам да напиша
първо думичката "мама".
И, когато аз науча
всички буквички засмени,
мило братче, ти ще дойдеш
най-напред при мене.
Ще ти прочета тогава
книжката чудесна.
И ще разбереш самичък:
четенето било лесно!
15.09.1994г.
София
© Ваня All rights reserved.