30.03.2019 г., 10:52 ч.  

Път към небето 

  Поезия » Друга
809 0 3

Ти имаш път кам небесата,
нагоре трябва да вървиш.
По пътя към върха нататък,

как да поемеш трябва да решиш.

 

И можеш като дим в комина
през зимна утрин тиха да се възнесеш.
Нагоре сякаш пухкави кълбета
беззвучно в синевата да се разнесеш.

 

Но можеш и във буря страшна
със гръм и мълнии, шум на порой.
И с грохота на бурен вятър
там горе в миг да те отвее той.

 

Но можеш да се изкачиш нагоре по дъгата,
да гониш хоризонта в залеза красив.
Ти можеш на света да стигнеш края,
там дето в светлина лъчиста
земята слива се с небето чисто.

 

И там на хоризонта в края
ще срещнеш Бог, ще видиш Рая.
Оттам ще видиш цялата земя безкрай,
и мигом ти ще осъзнаеш,
намерил си къде е истинският Рай.

 

© Петър Петров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??