26.12.2008 г., 20:13 ч.

Път към рая 

  Поезия
486 0 1

Път към рая

 


 

 

 

Поемам по дългия път към рая,

така прецених, че е правилно за мен.

Къде ще ме отведе той, не зная,

но ме подтикваше към утрешния ден.


Едва ли ще бъде от най-лесните,

защото иначе се губи чара.

И ходя по улиците, тесните,

покрити те от топлата омара.


Гори ме тя по босите стъпала,

но търпя заради тази награда,

че ще се отвори райската врата,

а не да чакам пред тази на ада.


Ето, пътят е към края си вече,

преминах го с гордо вдигната глава.

Времето, макар и тежко, изтече,

а от мен останаха тези слова.


© Стефка Георгиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Стефииии, честит имен ден, душицо! :* От щастие и любов да не се отървеш! Много здраве, много късмет и вдъхновение! Прегръдки и поздрави от мен!
Предложения
: ??:??