Да бях капка - да ме изпиеш.
Жаден си, нали?
Рана ако бях - да ме зашиеш.
Знаеш ли какво е да боли?
Шепа сняг да бях - да ме стопиш,
свещ да бях - да ме запалиш,
куп жълтици - щеше да ги преброиш,
котка даже - щеше да погалиш.
И дори да ме държиш в ръце,
цялата до дъно да ме пиеш -
ще го имаш ли това сърце,
път дали до него ще откриеш?
Ако знаеш пътя - може би...
© Румяна Всички права запазени