11.07.2020 г., 14:41 ч.  

Пътеката към храма 

  Поезия » Философска
639 7 13

ПЪТЕКАТА КЪМ ХРАМА

 

Не мога да спечеля от лъжа

измамата и пет пари не струва.

Но хвърля ли в браздите от ръжта

знам мравешкото царство ще пирува.

 

Щом дам на всеки хляб и светлина,

лечебен стрък живовляк и звъника

замръкна ли на пътя сам-сама,

все някой непознат ще ме повика.

 

И с него ако просто поседя

на чаша чай с изпръхнала бисквита,

ще бъде пълен и щастлив денят.

Не вярваш ли поне веднъж опитай.

© Валентина Йотова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??