13.09.2012 г., 23:31 ч.

Пътепис 

  Поезия » Друга
536 0 6

Света на длъж и шир обходих,

изпитах радост и беди,

незнайни кътчета пребродих

под ярко слънце и звезди.

 

Във замъците с мрачна слава

на тайнствения Албион

смрази кръвта ми страшна врява

на призраци - цял легион.

 

Във африканската савана

видях какви ли не стада.

За малко даже лъв да хвана,

но подарих му свобода.

 

Пътувах в джунгли и лагуни

и под небе открито спах.

Говорих с палави маймуни,

но нищичко не им разбрах.

 

Накрая вкъщи се завърнах

със стара сбъдната мечта

и записките си разгърнах,

на други да ги прочета.

 

А глобусът послушно чака

отново да го завъртя

и да обходя пак земята,

на стола както си седя.

 

© Валерия Тодорова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??