Не, няма лесни пътища към теб,
опитах и подземния, през ада.
Непросветен усетих се, нелеп,
единствено ли егото пострада,
или спечели, че се помирих
с лукавите рогати в мен самия...
Освобождавам ги чрез този стих,
прибирам цев от празната пусия.
© Светличка Всички права запазени