21.04.2019 г., 1:46 ч.

Пътник през времето 

  Поезия » Друга
298 0 1

По влакове и вечни коловози
не спирам да пътувам и вървя.
Животът е машина и ме вози,
към нива суха, степ или тайга.

 

В градините на утрото топя се...
Така съм млад, а вътрешно изтлях
и всяка мисъл плаха осъзна се –
че неин господар съм и ищах...

 

Лирични, глъбините на поета
говорят си с комета като с брат.
Типично ли ще бъде за човека,
различен да изгрее в този свят? 

 

Завесите ли падат? За кого?
Годините с какво да очертая?
От римите издигнах си гнездо
и смело подарих го на безкрая.

© Димитър Драганов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??