8.01.2015 г., 14:39 ч.

Пътя към звездите 

  Поезия
335 0 2

От слънце огън ще си взема

цигарата си да запаля.

Луната с нежност ще превзема

и на звезди ще се похваля.

 

Ще седна аз на лунен камък,

и там цигарата да пуша.

Луната ще е моят замък.

Земята ми дойде до гуша.

 

Ще тръгна после към звездите.

Ще мина бос по пътя млечен.

И там - в очите на дедите,

да видя образа си вечен.

© Никола Апостолов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??