9.04.2011 г., 22:03 ч.

Пътя си търся 

  Поезия » Философска
494 0 1

Пътя си търся

 

Пътя си търся, о, пътя си търся,

кой може да каже къде да претърся?

Пътя си търся, о, пътя си търся,

кой ще ме спре света да разтърся?

 

Търся си пътя, о, търся си пътя,

искаш ли, братко, и теб да упътя?

Търся си пътя, о, търся си пътя,

е, ето, че спира ме пак кръстопътя.

 

Пътя намерих, о, пътя намерих,

безсрамно нагоре си погледа вперих.

Пътя намерих, о, пътя намерих,

и ето ме, братко, крилете разперих.

 

Намерих върха, о, намерих върха,

и макар да е само скала островърха,

намерих върха, о, намерих върха,

чуй, братко, как сърце ми запърха.

© Сотир Тилев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Търся си пътя, о, търся си пътя,

    искаш ли, братко, и теб да упътя?

    С поздрави и усмивки!Харесах!
Предложения
: ??:??