30.09.2005 г., 12:35 ч.

Пътят 

  Поезия
797 0 2

Човек се ражда на света.
Живот си взема от Гишето!
А после с куфар в дясната ръка-
пътува той, по спирките в сърцето!
Накрая идва гара!
Изсвирва влакът за последен път!
Човекът слиза! Куфара предава - на друг!
И друг поема своя път!
На гарата, пред лавката е тихо.
Клиентите смълчани се редят!
Реди се и човекът, без да пита!
Купува си билет за Вечен Път!

© Живко Желев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??