30.04.2008 г., 13:26 ч.

Пътят на поета 

  Поезия » Философска
509 0 6

Пътят на поета

 

Усещаш ли трептящо време

как изминава час по час?

Усещаш ли - душата стене

с измислен и разтърсен глас.

 

Душата иска да ми каже,

че дълго още не желае

за щастието си да дерзае,

а иска път да ми покаже.

 

По този път със мойта муза

ще тръгнем и ще се спасим.

Ще бъдем болни, малки, гузни,

но своето ще защитим.

 

Ще търсим пътя към безкрая,

докато сили няма веч

и ако портите на рая

заключени са най-накрая,

ще ги съборя с пламнал меч.

© Нико Ников Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??