19.02.2008 г., 14:10 ч.

Пътят над щастието 

  Поезия
618 0 1

Ден уморен и упоен,
разбунтувай се сега!
Вземи мен в плен
и покажи ми грубостта.

 

Защото красотата изтля
и реалността ни залива,
болна и сляпа любовта умря,
а очите й водача не намира.

 

Всеки човек пътека има
и изхода, ще кажеш, е там,
но розата е красива и бодлива,
тъй и човекът не пътува сам.

 

Ден, ще кажеш, да потегля?
Ала страх и мен е обладал,
по-тежък товар от мен ще тегля,
но даден не от някой крал...

 

Данък тъга получих, мрак
и тежи ми страшно той, тежи...
Кобилата смее ми се, ала не като враг,
че щастието вече под мен лежи...

 

И сама ще вървя в този ден,
когато щастието заровено е под мен,
тъгата тъне, изгнива в пръст,
а мой е този тежък товарен кръст.

© Няма значение Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Идеята е добра,но можеше да я развиеш по-добре.Все пак ми харесва.

    Данък тъга получих, мрак
    и тежи страшно той, тежи...
Предложения
: ??:??