12.06.2007 г., 18:34 ч.

Пътят само нас си чака 

  Поезия
983 0 15
Имам циганска душа...
Безумна, песенна, влюбчива...
Нож ти вади начаса -
око от ревност и не мигва...

Виж ми кошниците, виж!
Из път ги плетох, без почивка...
Давам ти ги със бакшиш -
преглътнати сълзи с усмивка...

Таз каруца ми е дом...
Дарена ми е с чергилата...
Зестра ми е с тоя кон -
със тях си влача теглилата...

Слушай... Залезът заспа...
Превръща се в дайре Луната...
Със цигулките в ръка
щурците пият ми душата...

Друго... здраве му кажи...
Кой Манго? Той е в Хоремага.
Хайде, конче мое, дий!
Че пътят само нас си чака...

© Гергана Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??