Старец мил и белобрад,
с ботуши и калпак.
Радва всички, цял във сняг.
От децата чакан пак.
Хвърка бързо със шейна,
пълна с кукли и игри.
Стъпва тихо по снега
и не спира до зори.
Няма друг под туй небе,
да работи само ден.
Прави всичко от сърце.
Не е тъжен, изморен.
Няма злато и пари.
Взема само светлина,
там от детските очи
и я пръска във нощта.
Празник светъл!
Ето го пристига!
Дядо Коледа намига!
© Хари Спасов Всички права запазени