18.11.2021 г., 9:40 ч.

Радувам се и тъгувам 

  Поезия » Философска, Гражданска
412 0 1

                               Радувам се и тъгувам

 

 

С враг врагувам, с брат братувам,

с добър човек благо ми е, другарувам.

Сутрин рано по изгрев станувам,

богу се покланям и името му споменувам.

 

С либето си верно аз любувам,

дарове от сърце и аз купувам.

Тя ме е дарила със синове, добрувам,

обичам ги много и бащински ги целувам.

 

Кат легна морен аз леко сънувам,

Кат будя се рано сутрин пак мечтувам.

Нявга съм весел а нявга тъгувам,

оставам тук у дома си, не пътувам.

 

С перо аз стиховете си писувам,

за хората обикновенни, другарувам.

С малко мога с хляб и вода поминувам,

и род и рода с чест и гордост поменувам.

© Валентин Миленов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??