30.09.2010 г., 9:43 ч.

Рай 

  Поезия » Любовна
623 0 3


Моят сън ме отведе  във рая,
в неописуема, вълшебна красота...
С нежни звуци на арфи трептях,
с ангели, с гълъби бели летях,
с орхидеи цъфтящи се сливах,
с чучулиги, със славеи пях,
с бели лебеди в езеро плавах,
с  чудни   русалки се смях!
И в полята на небесната прелест,
препускаща с бели коне,
в приказнo-сребърна свежест,
в миг се спрях,
към зората протегнах ръце -
тя  сливаше моя,
с твоя дъх във едно...
Сънят ми бе хубав, вълшебен,
но щом първият лъч светлина
своя утринен танц затанцува,
покрити с воала на будната страст,
с теб потънахме в  рая си земен...

 

D. Patton

© Дейзи Патън Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??