17.02.2011 г., 11:42 ч.

Раждането на деня 

  Поезия » Пейзажна
551 0 3

Нощта излъчваше хармония,

звучеше звездна полифония

и сред финалните акорди,

Луната -  суетливо-горда,

закри лицето си свенливо.

А долу, във морето диво,

препуснаха вълни игриви -

коне немирни, белогриви.

И сякаш минаха еони;

но ето Ра във златна броня

разкъшваше плещи в небето.

Денят се раждаше в морето!

© Ангел Филипов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??