8.07.2011 г., 22:12 ч.

Раждането на една улица 

  Поезия
929 0 26

 

Тази улица още я нямаше,

преди ние да тръгнем по нея.

Любовта ни тогава създаваше

свои тайни и свои видения.

 

И го нямаше там магазинчето,

преди ние да влезем във него.

Цветни рафтове грейнаха в нищото

и събудено с нас се спогледаха.

 

А денят ги отрупа със лакомства –

сладки ноти върху петолиния,

музикални главици с опашчици,

и кафяви, и жълти, и сини.

 

Даже въздухът още го нямаше,

преди ние със теб да го вдишаме.

И съвсем непонятно се раждаше –

нито грам, нито атом предишност.

 

Нито стъпка от вчерашни спомени,

само днешни белеещи истини.

През оградите – цъфнали погледи,

във сърцата – усмивки разлистени.

 

Тази улица още я нямаше,

преди ние да тръгнем по нея.

Хайде, дай да я сгънем обратно,

други двама да търсят къде е.

 

© Валентин Евстатиев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??