3.05.2007 г., 9:34 ч.

Ранимо сънно 

  Поезия
418 0 1
Взривени, сетивата ни полягат
в ранимото зелено на тревите,
небесни въпросителни се давят
във пъстрото на ирисите,
тихо е.
Небесна паяжина
облаци разтегнали,
крадат от слънцето седеф.
Калинка си проправя път през рамото ми,
в косите ми кротува вятър
и кротичко въздиша лятото
в прегърнатите длани.
Кротуват мисли,
свято съвършенство,
присънно пладне...
сънени душите.
Палитрените чувства приласкала
в ранимото зелено на тревите,
поляга укротена любовта ми.

© Мери Добрева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??