31.05.2004 г., 23:17 ч.  

Рано 

  Поезия
1286 0 2

Ти ме будиш толкоз рано.

А аз сънувам още шума от падащи звезди,
развалящи синхрона преди изгрев.
Тичам в пясъка на дънни дълбини,
припявам в странен ритъм.Нечий припев?

А ти ме будиш толкоз рано?

Ела със мен да плашим заедно листата,
а после да се къпем  в тях - току що навалели.
Ела да чакаме в покоя на тревата
възмездие за райски ябълки узрели.

Та ти ме будиш толкоз рано!

Отпил ли си от силата на боговете?
Танцувал ли си с дух на самодива?
Посял ли си със длани цвете?
Виждал ли си ме така щастлива?

Тогава остани. Не ме буди. 
За сивата реалност толкоз рано е!

© Ареола Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??